Thuiswinkel Waarborg certificaat

 

Sinds 13 november 2013 mogen wij officieel het Thuiswinkel Waarborg keurmerk gebruiken.

 

Wij zijn hier heel trots op, dat we het keurmerk hebben.

 

( https://www.thuiswinkel.org/leden/sexy-woman-fashion/certificaat  )

 

Wat is het Thuiswinkel Waarborg?

Thuiswinkel.org is geen consumentenvereniging, maar een belangenvereniging voor webwinkeliers. Sinds 2001 verkrijgen al onze leden het Thuiswinkel Waarborg, nadat zij ons certificeringstraject hebben doorlopen. Thuiswinkel Waarborg is het kwaliteitskeurmerk voor het kopen van producten en diensten via internet. Doel van het uitgifte van het Thuiswinkel Waarborg is het bevorderen van het vertrouwen in online kopen bij consumenten. Thuiswinkel Waarborg is opgericht in 2001. Momenteel zijn er maar 1900 gecertificeerde webwinkels die het Thuiswinkel Waarborg voeren. Het keurmerk wordt door de Consumentenbond ondersteund. Consumenten mogen er op rekenen dat webwinkels met het Thuiswinkel Waarborg logo voldoen aan een aantal belangrijke criteria op het gebied van financiële stabiliteit, veiligheid, wet- en regelgeving, en de gedragsregels van Thuiswinkel.org. Alle leden worden ieder jaar opnieuw gecertificeerd.

 

 

Welke zekerheden heeft de consument?

Dit zijn de belangrijkste zekerheden van het Thuiswinkel Waarborg voor consumenten:

Financiële stabiliteit: onze leden doorlopen jaarlijks een financiële check, waarbij wordt gekeken of de webwinkelier financieel gezond genoeg is om aan zijn verplichtingen naar de consument te kunnen voldoen 


Duidelijkheid over kosten: u hoort voorafgaand aan het bestelproces geïnformeerd te worden over alle eventuele bijkomende kosten, zoals verzendkosten, betaalkosten, poliskosten, administratiekosten of afsluitprovisies


Achterafbetaling: u moet de mogelijkheid krijgen om minimaal 50% van het aankoopbedrag achteraf of bij aflevering te betalen, wanneer het gaat om de aankoop van producten. 


14 dagen bedenktijd: u krijgt een minimale bedenktijd van 14 dagen, waarbinnen u zonder opgave van reden van de koop mag afzien. U krijgt vervolgens alle kosten (van de aankoop zelf én evt. bijkomende kosten zoals heenzending en betaalkosten) binnen uiterlijk 30 dagen teruggestort (met uitzondering van de kosten van de retourzending zelf) 


Garantie via de webwinkel: onze leden dienen zelf zorg te dragen voor herstel / vervanging van uw defecte product, of het restitueren van het aankoopbedrag wanneer dit niet mogelijk is. Zij mogen u niet naar de leverancier / fabrikant doorverwijzen. 


Klachtenbemiddeling: bij klachten krijgt u binnen maximaal 14 dagen een reactie van ons lid. Komt u er niet uit met de webwinkelier? Dan biedt Thuiswinkel.org onafhankelijke klachtenbemiddeling.


Privacy: u dient geïnformeerd te worden over welke gegevens van u worden verkregen en hoe / waarvoor deze gebruikt worden. U moet de mogelijkheid krijgen om bezwaar te maken tegen het verstrekken van uw gegevens aan derden.


E-mail: uw e-mailadres mag alleen voor commerciële mails worden gebruikt wanneer u daar vooraf expliciet mee heeft ingestemd, of wanneer het een aanbod betreft van soortgelijke producten/diensten die u eerder af heeft genomen. Iedere commerciële e-mail moet u de mogelijkheid bieden tot uitschrijving.


Veiligheid: wanneer u persoonsgegevens verstrekt of een betaling doet op de website, moet dit via een beveiligde verbinding gebeuren. Onze leden horen hun systemen up-to-date beveiligd te hebben tegen inbraak, virussen en andere aanvallen.

 

Meer informatie hierover vind je op: www.thuiswinkel.org

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »